Vriendin van Jürgen Conings: "Ik heb met hem nog sms'jes gestuurd" Royalty
Royalty

Vriendin van Jürgen Conings: "Ik heb met hem nog sms'jes gestuurd"

Vriendin van Jürgen Conings: "Ik heb met hem nog sms'jes gestuurd"

Er wordt nog steeds jacht gemaakt op Jürgen Conings (46). De man sloeg op de vlucht met een auto vol wapens en dreigde met een aanslag tegen het regime en de virologen. Zijn vriendin Gwendy is helemaal van slag.

Maandagochtend nam Jürgen gewoon afscheid om te gaan werken. Hij kwam echter nooit aan op de kazerne van Leopoldsburg. "Het leek een ochtend zoals alle andere", legt Gwendy uit. "Er was níks wat er op wees dat hij een paar uur later zou doen wat hij gedaan heeft. Of gedaan zou hebben, want ik weet op dit moment niet wat ik allemaal moet geloven. Het lijkt wel alsof ik in een nachtmerrie zit, waaruit ik maar niet wakker word.”

Maandag heeft Gwendy nog sms'jes gestuurd met haar vriend. "Ook dat was een heel normaal gesprek. We hadden het nog even over het weekend, hoe leuk het geweest was dat we eindelijk samen nog eens een terrasje hadden kunnen doen. En hij vertelde ook dat hij het druk had op het werk, dat ik die avond niet op hem moest wachten om te eten, want dat het laat zou worden."

"De man waar ik nu over lees, ken ik niet"

Maandagavond laat bleek hij nog steeds niet thuis. Toen werd Gwendy ongerust en heeft ze zelfs gebeld naar de ziekenhuizen. "De politie durfde ik niet meteen te bellen. Maar toen hij ’s ochtends nog niet thuis was, besefte ik dat het niet oké was. Ik heb een collega van Jürgen gebeld en die heeft het van mij overgenomen", vertelt ze in Het Nieuwsblad.

Gwendy schrikt enorm van het feit dat er wapens werden teruggevonden in zijn wagen. Ze kan ero ook helemaal niet bij dat hij op de OCAD-lijst staat. "Nooit heeft hij ermee gedreigd het heft in eigen handen te nemen. Jürgen heeft veel humor en kan heerlijk zot doen. De man waarover ik nu lees, die ken ik niet. Het lijkt iemand anders.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws