Marc Van Ranst haalt uit naar mensen die Jürgen Conings steunen Royalty
Royalty

Marc Van Ranst haalt uit naar mensen die Jürgen Conings steunen

Marc Van Ranst haalt uit naar mensen die Jürgen Conings steunen

Marc Van Ranst zit nog steeds verscholen in een safehouse met zijn gezin. Zolang Jurgen Conings niet gevat is, kan hij er niet weg. Van Ranst haalt uit naar mensen die sympathie tonen voor Conings.

"Mensen die Jürgen Conings steunen, slaan de bal mis. Maar je gaat hen niet van gedachten kunnen doen veranderen. Zij hebben een bepaalde overtuiging, en ze zitten daarin vast", zegt Van Ranst in Het Laatste Nieuws.

"Politici van extreemrechtse partijen bezaaien al jarenlang de vruchtbare grond met hun xenofobe praatjes", vervolgt Van Ranst. "Die zaden ontkiemen nu tot een generatie extreemrechtse haters, die een aversie hebben tegen alles wat vreemd is. En ook tegen degenen die zich uitspreken tegen racisme, want in hun ogen zijn dat 'volksverraders'. Dat verwijt krijg ik dagelijks meermaals te horen."

Torfs en Bracke

Van Ranst neemt ook onder meer Rik Torfs op de korrel. "Deze extreemrechtse haters voelen zich bovendien gelegitimeerd door een continue stroom van denigrerende en tendentieuze berichten van het legioen Vlaams Belangers en van prominenten zoals Siegfried Bracke, Rik Torfs en Hendrik Vuye. Onder het mom van 'kritiek' werken zij mee aan het creëren van een toxisch sfeertje."

Populair

Laatste nieuws