Marc Van Ranst houdt zich niet meer in en gaat confrontatie aan met aanhangers van Jürgen Conings Royalty
Royalty

Marc Van Ranst houdt zich niet meer in en gaat confrontatie aan met aanhangers van Jürgen Conings

Marc Van Ranst houdt zich niet meer in en gaat confrontatie aan met aanhangers van Jürgen Conings

Viroloog Marc Van Ranst stuurde in de nacht van dinsdag op woensdag op Telegram een bericht naar aanhangers van Jürgen Conings. "Niveau nihil, maar ja, wat hadden we verwacht van een groepje terroristenondersteunders (sic)", klonk het.

De leden van de groep ‘Als 1 man achter Jürgen’ op Telegram schrokken toen Marc Van Ranst zich rond half drie in de nacht van dinsdag op woensdag aanmeldde. Op Telegram chatten aanhangers van Conings met elkaar en zetten ze acties op poten. De aanwezigheid van Van Ranst hadden ze niet verwacht.

Meteen kwamen er negatieve reacties tegen Van Ranst. "Ophoepelen", klonk het onder meer. VRT NWS kreeg screenshots in handen. “Ik dacht eens te komen scouten om te kijken welke creativiteit er hier opborrelt. Ik moet zeggen, ik ben teleurgesteld", schreef Van Ranst dan weer.

"Niet slim"

Van Ranst zit momenteel in een safehouse, waar hij beschermd wordt tegen een mogelijke aanslag van Jürgen Conings. Online blijft hij de confrontatie wel echter vol aangaan. "Het was niet slim", zegt Van Ranst er nu zelf over tegen VRT NWS.

Populair

Laatste nieuws