Let's Go Urban heeft pak schulden: Moet El Kaouakibi dit dan allemaal betalen? Politiek
Politiek

Let's Go Urban heeft pak schulden: Moet El Kaouakibi dit dan allemaal betalen?

Let's Go Urban heeft pak schulden: Moet El Kaouakibi dit dan allemaal betalen?

De jongeren- en dansorganisatie van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi heeft een put van 220.000 euro. De grote vraag is nu wie dat zal betalen. Volgende week zal de Ondernemingsrechtbank van Antwerpen wellicht het faillissement uitspreken over de vzw Let's Go Urban.

De organisatie heeft geen geld meer en El Kaouakibi heeft zich niet verzet tegen de vraag van de voorlopige bewindvoerster Annemie Moens om het faillissement af te kondigen. "Het faillissement is onvermijdelijk", legt Moens uit aan VRT NWS. "Er staat nog 611 euro op de rekening en er zijn nog meer dan 200.000 euro schulden."

Bovendien zouden de stad Antwerpen en de Vlaamse overheid hun subsidies kunnen terugvorderen. Er is dan de vraag wie dat allemaal gaat betalen. Er wordt in de eerste plaats gekeken naar El Kaouakibi, maar niet enkel naar haar.

Onderzoek

"We moeten wachten op het strafrechtelijk onderzoek", stelt Moens. "Daaruit zal ook moeten blijken of de Raad van Bestuur zijn taak consequent en correct heeft uitgevoerd. Het gerecht zal aanwijzen wie in de fout ging. Maar dat kan naast Sihame El Kaouakibi dus ook al wie bestuurder was van de vzw zijn."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws