Dany Verstraeten slaat iedereen met verstomming: “Dit is geen toeval meer” Buitenland
Buitenland

Dany Verstraeten slaat iedereen met verstomming: “Dit is geen toeval meer”

Dany Verstraeten slaat iedereen met verstomming: “Dit is geen toeval meer”

Een week geleden presenteerde Dany Verstraeten op het laatste nippertje de ‘VTM NIEUWS’-nieuwsuitzending vanuit een noodstudio in Vilvoorde. De gebouwen van DPG Media waren toen ontruimd na een dreiging. Achteraf was iedereen onder de indruk van de professionaliteit van Dany. Journalist Joël De Ceulaer richt zich tot hem in zijn column voor De Morgen.

“Terwijl onze toren onder politiebegeleiding werd ontruimd, gierde de paniek héél even door alle hoofden”, schrijft De Ceulaer. “Zouden VTM-kijkers het straks zonder hun dagelijkse afspraak met de wereld moeten stellen? Gelukkig was uw chef zo alert om u te bellen. Om klokslag 18.10 uur. Of u metéén en wel terstond naar het oude gebouw in Vilvoorde kon rijden om daar in een noodstudio ‘Het Nieuws’ te ankeren?’

"U aarzelde geen moment"

“Menig journalist zou op zo'n vraag niet voorbereid zijn - wegens te lui of te dronken of te ongewassen”, weet De Ceulaer. “U, daarentegen, hoefde geen moment te aarzelen. U was meteen paraat én totaal in staat om de klus te klaren. Het is geen toeval dat u, ook als u het gras maait of naar het containerpark moet, een vers gestoomd pak draagt.”

“Er wordt ook wel beweerd dat u er soms in slaapt”, merkt De Ceulaer, die Dany de coolste aller ankers vindt, op. “In elk geval, het enige wat u moest doen na de oproep van uw chef, was uw das een beetje fatsoeneren. Daarna kon u, met de haardos zoals steeds spiegelglad naar achteren gekamd, meteen de baan op.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws