Jeroen Meus doet opvallende uitspraak over ‘Dagelijkse Kost’: “Dát zou heel erg zijn” Buitenland
Buitenland

Jeroen Meus doet opvallende uitspraak over ‘Dagelijkse Kost’: “Dát zou heel erg zijn”

Jeroen Meus doet opvallende uitspraak over ‘Dagelijkse Kost’: “Dát zou heel erg zijn”

Jeroen Meus heeft reeds tien seizoenen van ‘Dagelijkse Kost’ achter de rug. Hij had nooit gedacht dat hij het zo lang zo uitzingen met wat al jaren het populairste kookprogramma op de Vlaamse televisie is.

“VTM kwam destijds met ‘Mijn Restaurant’ op de proppen en VRT kreeg daar wel wat slaag van”, vertelt Jeroen bij Gert Verhulst en James Cooke in ‘De Cooke en Verhulst Show’. “De VRT kookte niet. Ik werkte toen voor Canvas en ze kwamen naar mij voor raad. Ze vroegen: ‘Wat vind jij dat we moeten doen?’”

“Ik zei: ‘Wat de commerciële zender wel doet, is een vaste afspraak maken met de kijker om samen, met Piet (Huysentruyt, nvdr.) dan vroeger nog, te koken. VRT doet dat niet, dus ik denk dat we eerst daarmee moeten beginnen om dan afgeleide programma’s te maken.’ Dat was mijn advies en daar is ‘Dagelijkse Kost’ dan uit geboren.”

"Wij zijn een bende vrienden die onze job mogen doen"

Zelfs na tien jaar doet Jeroen ‘Dagelijkse Kost’ nog met veel liefde. Wat maakt het programma voor hem zo leuk? “Dat is gewoon zo plezant”, zegt Jeroen. “Dat is een vriendschap, dat is familie geworden. Wij zijn een bende vrienden die onze job mogen doen. Wij lachen ons heel de dag te pletter, da’s goed georganiseerd, ik heb dat in de vingers”, somt hij op. “Het zou maar erg zijn als ik… Het is gewoon een privilege om dat te mogen doen", besluit hij.

Populair

Laatste nieuws