Geert Molenberghs vreest het ergste voor de zomer Royalty
Royalty

Geert Molenberghs vreest het ergste voor de zomer

Geert Molenberghs vreest het ergste voor de zomer

We mogen vanaf 9 juni weer knuffelen en zoenen. Een versoepeling waar de experten zich niet achter kunnen scharen. Dat bleek ook uit de uitleg van biostatisticus Geert Molenberghs in Wakker op Zondag op ATV. Hij vreest voor een scenario zoals vorig jaar in Antwerpen.

"Het doet me wat denken aan het regime van een jaar geleden", legt Molenberghs uit. "Toen mocht plots alles wat verboden was. We zaten tegen de achtergrond van 35 mensen op intensieve zorgen in het land en 85 gevallen per dag. Het versoepelde regime was toen heel logisch. We hadden het toen bedwongen. Aan het einde van de maand juli zaten we met een muur van besmettingen in de stad Antwerpen."

Nu is er wel de vaccinatiecampagne, toen niet. "Dat klopt, maar we zitten nu met veel hogere cijfers nog altijd", benadrukt Molenberghs. "Er zijn 450 mensen op intensieve en 2.000 besmettingen per dag. Bovendien is het virus nu niet dat van toen. Tot nader order is dat bij ons de Britse variant."

Indiase variant

"We hebben nu echter ook de Indiase variant en we zien in het Verenigd Koninkrijk hoe snel die gaat. Die is daar van 1 procent naar 60 procent gegaan in zes weken tijd. De vaccinatiecampagne is daar bovendien veel verder gevorderd dan bij ons."

Populair

Laatste nieuws