Erg verontrustend nieuws over Kevin De Bruyne vlak voor start van EK voetbal
voetbal

Erg verontrustend nieuws over Kevin De Bruyne vlak voor start van EK

Erg verontrustend nieuws over Kevin De Bruyne vlak voor start van EK

Roberto Martínez heeft dezer dagen veel aan zijn hoofd. De bondscoach kan absoluut niet ontspannen en zonder zorgen toeleven naar de start van EURO 2020. Daarvoor moet hij nog net iets te veel vraagstukken zien op te lossen in de komende week.

Achter de naam van Kevin De Bruyne (29) staan drie grote vraagtekens. De middenvelder uit Drongen liep tijdens de Champions League-finale van vorige zaterdag een neusbreuk en een gebroken oogkas op en is hoogst onzeker voor de start van het EK.

Martínez onderstreepte tijdens een persmoment van de nationale ploeg nogmaals dat De Bruyne niet onmiddellijk inzetbaar zal zijn. De bondscoach is er duidelijk niet gerust op, zo weet ook Het Nieuwsblad. “We moeten het zeggen zoals het is: het is heel onwaarschijnlijk dat De Bruyne die eerste wedstrijd tegen Rusland zal kunnen spelen”, aldus Martínez in de krant.

Groen licht

“We staan dagelijks in contact met De Bruyne. Hij zit nog midden in zijn herstelperiode. We monitoren hem van nabij. Tot hij zich volgende week meldt, weten we niet waar hij zal staan”, aldus Martínez nog. “We moeten eerst zien dat we groen licht krijgen van de medische staf. De Bruyne is beschikbaar voor EURO 2020, maar we weten alleen niet vanaf wanneer.”

Het is momenteel de erg vervelende realiteit voor de selectieheer van België. Noem het gerust een nachtmerrie. Martínez moet afwachten en kan weinig doen tot De Bruyne volgende week dinsdag arriveert op het oefencomplex in Tubeke. Vier dagen later spelen de Rode Duivels tegen Rusland in Sint-Petersburg. Het kan dus niet anders of die match komt te vroeg voor KDB.

Masker

Bij de Belgische Voetbalbond (KBVB) stellen ze ondertussen wel alles in het werk om het gepersonaliseerde masker dat De Bruyne zal moeten dragen te ontwerpen. Net als bij Jan Vertonghen vorig jaar zal het orthopedisch bedrijf Vigo een masker maken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws