Tom Van Grieken haalt hard uit naar Bart De Wever Politiek
Politiek

Tom Van Grieken haalt hard uit naar Bart De Wever

Tom Van Grieken haalt hard uit naar Bart De Wever

Vlaams Belang blijft de grote overwinnaar in de peilingen. Bij de laatste peiling van VTM haalt de partij zelfs 26 procent. Vlaams Belang heeft altijd gezegd dat het incontournable wil zijn bij de verkiezingen van 2024 en daar lijkt het goed naar op weg.

Vlaams Belang kijkt dan gelijk ook naar N-VA om een Vlaamse meerderheid te maken. Daar waren al gesprekken over na de vorige verkiezingen, maar zonder succes. Volgens Bart De Wever was dat toen niet mogelijk omdat de standpunten van de partij en sommige figuren te extreem zijn. De voorzitter van N-VA meent dat dit tot op de dag van vandaag niet veranderd is.

“Je zal altijd een stok vinden om mee te slaan”, reageerde Van Grieken bij VTM NIEUWS. Volgens hem wil de Vlaamse kiezer een rechts en Vlaams beleid. “En dat kan enkel verkregen worden als Vlaamsnationalisten samenwerken.” Hij verwacht ook dat rechtse N-VA’ers “op tafel slaan en de daad bij het woord voegen. Bart De Wever gedraagt zich als een Romeinse keizer die de voeling met zijn onderdanen aan het verliezen is."

Populair

Laatste nieuws