Michel Wuyts houdt zich niet langer in na abrupt vertrek bij VRT en haalt uit Sport
Sport

Michel Wuyts houdt zich niet langer in na abrupt vertrek bij VRT en haalt uit

Michel Wuyts houdt zich niet langer in na abrupt vertrek bij VRT en haalt uit

Een schokgolf raasde gisteren door de Vlaamse sportwereld. Samen met Frank Raes gaat ook Michel Wuyts op pensioen. Menig wielerhart brak in duizend stukjes na het nieuws te hebben vernomen. Michel wist al wel even dat dit eraan zat te komen.

“Ik weet het al een maand, dus ik heb al wat kunnen verwerken”, laat Michel weten op Studio Brussel. “Maar toen ik het op 14 mei mocht horen, was dat natuurlijk wel een tik. Maar ondertussen heb ik nog acht dagen aan een stuk de Dauphiné gedaan met José De Cauwer en ik denk niet dat de kijker daar veel gemerkt heeft.”

Dat mag volgens de wielercommentator ook niet. “Het enthousiasme moet blijven”, benadrukt hij. “Dat zal ook tijdens de Olympische Spelen, het WK in Leuven en de Vuelta zo zijn. Alsook de cross die nog komt.”

Grote passie

Michel had zijn vertrek bij de VRT duidelijk wel anders voorgesteld. “Ik heb altijd met een grote passie wielerwedstrijden becommentarieerd en dan wordt er verondersteld om die passie abrupt weg te cijferen”, aldus Michel. “Plots moet die weg en dat gaat natuurlijk niet, hè. Misschien kan ik nog wel elders terecht.”

Enkele luisteraars vragen zich af of ze Michel toch niet kunnen overtuigen om te blijven. “Je moet mij niet overtuigen: ik zou graag willen blijven”, verzekert hij. “Maar als de bazen zeggen: ‘Hier stopt het, we zijn aan verjonging toe’, dan heb je niets meer in te brengen, hè.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws