voetbal

Scorende Yaremchuk en Malinovskyi kunnen Nederland niet afstoppen

Nederland heeft in de slotfase van zijn EK-opener nipt Oekraïne geklopt. Buffalo Roman Yaremchuk leek voor de verrassing te zorgen, maar Oranje pakte in de slotfase alsnog de zege.

Nederland-Oekraïne 3-2

Nochtans leek Nederland een vrij vlotte zege te gaan boeken zondagavond in Amsterdam. Want waar het na een eerste helft waarin het vergat te scoren na rust al snel op een 2-0-voorsprong kwam, wiegde het zichzelf daarna in slaap.

In zeven minuten tijd hadden Wijnaldum en Weghorst eerst gescoord waardoor de winst nog voor het uur binnen leek. Maar dat was buiten Roman Yaremchuk gerekend. De AA Gent-aanvaller gaf eerst de assist voor de 2-1 en scoorde vervolgens zelf de 2-2 op voorzet van ex-KRC Genk-speler Ruslan Malinovskyi.

Verdiende zege

Op de tribunes weerklonk al gefluit, maar in de slotfase kon Oranje toch nog een verdiende zege meegraaien. Uitgerekend Dumfries, die in de eerste helft heel wat kansen de nek omwrong, scoorde alsnog de 3-2.