VRT krijgt bizarre klacht binnen over Ben Crabbé: “Dit is ronduit beledigend en kwetsend” Buitenland
Buitenland

VRT krijgt bizarre klacht binnen over Ben Crabbé: “Dit is ronduit beledigend en kwetsend”

VRT krijgt bizarre klacht binnen over Ben Crabbé: “Dit is ronduit beledigend en kwetsend”

Wanneer de VRT-klantendienst de klachten en vragen van het publiek aan het verwerken zijn, zit daar steevast een opmerking bij over Ben Crabbé. Ook dit keer blijven Ben en zijn ‘Blokken’ de gemoederen beroeren.

“Zo kregen we klachten omdat de presentator foutief zei dat Antoinette Spaak gehuwd was met Etienne Davignon, dat de legerdienst in België is afgeschaft, en dat de stad Delft deze naam kreeg omdat het precies op de helft ligt tussen Rotterdam en Den Haag. ‘Dat is dikke zever!!!’”, citeert VRT-medewerkster Chloë een kijker.

Het woord 'schneller'

“Wanneer Ben de Duitse taal gebruikt is dat ‘onhoffelijk, beledigend en kwetsend’”, voegt Chloë daar aan toe. “‘Te pas en te onpas gebruikt hij het woord ‘schneller’.’ En iemand stelt vast dat de quizmaster geen kans laat liggen om vleesvervangers als ‘onsmakelijk’ te bestempelen. ‘Zijn persoonlijke smaak interesseert me niet.’”

“Een klager vraagt zich af waarom mensen als Linda De Win, Michel Wuyts en Frank Raes verplicht met pensioen moeten, ‘en een Ben Crabbé gewoon mag blijven doorgaan’”, klinkt het. “Dat antwoord is natuurlijk simpel: Ben is nog maar 58 jaar.”

Populair

Laatste nieuws