Bart De Wever in 2017 al op de hoogte van PSOF-vervuiling Politiek
Politiek

Bart De Wever in 2017 al op de hoogte van PSOF-vervuiling

Bart De Wever in 2017 al op de hoogte van PSOF-vervuiling

Uit e-mailverkeer is gebleken dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in 2017 al op de hoogte was van de PSOF-vervuiling door het Zwijndrechtse bedrijf 3M. Bijna alle leden van de Vlaamse regering-Bourgeois, De Wever en de schepenen Koen Kennis (N-VA) en Marc Van Peel (CD&V) ontvingen allen uitgebreide informatie over de vervuiling.

"Dat de vervuiling besproken werd op het politiek stuurcomité en andere organen in 2017 is niets nieuw. Dat hebben we nooit ontkend, integendeel", zei de woordvoerder van De Wever aan Radio 2 Antwerpen.

De woordvoerder verwijst ook naar de onderzoekscommissie om na te gaan waarom er niets met die info gebeurd is. "Dat het al langer bekend was, is de reden waarom het uitgezocht wordt door het Vlaams Parlement."

Bart De Wever verklaarde dat het niet zijn plaats is om iets te doen aan de vervuiling. Hij is burgemeester van Antwerpen en wil zich niet bezighouden met Zwijndrecht. "Burgemeester De Wever is niet de burgemeester van Zwijndrecht, noch de voormalige minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V)", klinkt het.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws