-->

"Als Conings zou zijn opgedaagd aan het safehouse van Van Ranst, hadden we hem niet kunnen tegenhouden"

Donderdag 24 Juni 2021 - 12:30   I   Foto: Photonews   I   door Redactie

Er was een zeer grote nervositeit bij de politiediensten over Jürgen Conings, toen hij voortvluchtig was. Viroloog Marc Van Ranst werd bedreigd en ondergebracht in een safehouse. Daar zat hij echter zelfs nog niet veilig.

De politiedienst DAP stond in voor de beveiliging van Van Ranst. In Het Nieuwsblad doen verschillende personeelsleden hun zeg over de bewaking van de bekende professor.

Stakingsaanzegging

"Van Ranst kreeg het hoogste beschermingsniveau 4", klinkt het. "Dat wil zeggen dat we hem met zeven mensen in verschillende perimeters moeten bewaken. We waren dikwijls echter maar met drie man aanwezig. Van Ranst – een aangename mens die ons altijd heel erkentelijk was – heeft daar weinig van gemerkt."

"Maar wijzelf waren er hoegenaamd niet gerust in. Als de zwaarbewapende Conings zou zijn opgedaagd aan het safehouse, hadden we hem wellicht niet kunnen tegenhouden”, luidt het.

Dat komt allemaal door onderbemanning. Daarom dienen ze nu een stakingsaanzegging in. “We hebben een personeelstekort en willen zo snel mogelijk meer mensen aanwerven, maar dat is moeilijk", klinkt het bij de federale politie.

TAGS  I  Jürgen Conings  I  Marc Van Ranst  I  n365