Oekraïne mept Zweden in blessuretijd van verlengingen knock-out voetbal
voetbal

Oekraïne mept Zweden in blessuretijd van verlengingen knock-out

Oekraïne heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de kwartfinales op het EK. Het won na een doelpunt in de blessuretijd van de verlengingen met 2-1 van Zweden. Dat speelde twintig minuten met een man minder na rood voor Danielson. Oekraïne bekampt in de kwartfinale Engeland.

De eerste helft begon aardig: Zweden en Oekraïne leken beiden hun kans te willen gaan. Het resulteerde in kansen langs beide kanten van het veld. Na tien minuten spelen toonde Yaremchuk zich gevaarlijk. Olsen stond alert te keepen en mepte het leer uit zijn doelvlak.

Bom van Zinchenko

Ook Zweden kwam dreigen. Een hard schot van Isak zoefde net naast de verste paal. Tien minuten later was het raak. Yarmolenko bracht de bal met buitenkant links tot bij Zinchenko en de speler van Manchester City jaste de bal - ook al met buitenkant links - staalhard tegen de netten: 0-1!

Op slag van rust hingen de bordjes toch weer in evenwicht. Forsberg, opnieuw de regisseur bij Zweden, trapte de bal via het been van Zabarnyi binnen. Een gelijke stand aan de rust, dat was eigenlijk niet meer dan normaal en eerlijk voor beide teams.

Forsberg raakt paal én lat

Het kwartje kon langs beide kanten vallen, zo werd ook na rust duidelijk. Sydorchuk krulde de bal tegen de paal, aan de overkant deed Forsberg luttele minuten later net hetzelfde. Elk een moment van ongeloof. Een moment van net niet.

De Zweden maakten steeds meer aanspraak op een tweede treffer. Bushchan moest alles uit de kast halen om Kulusevski het scoren te beletten, terwijl Forsberg niet veel later ook een schot op de lat zag uiteenspatten. Het zat de Scandinaviërs echt niet mee. Oekraïne was dan weer al lang blij dat het verlengingen uit de brand kon slepen.

Dovbyk doet het

En in die verlengingen kantelde de wedstrijd in het voordeel van Shevchenko en de zijnen. Danielson pakte rood en dus kroop Zweden in de egelstelling. Oekraïne leek niet goed genoeg om het verschil te maken... Tot in blessuretijd. Dovbyk kopte een voorzet binnen en zo staat Oekraïne in de kwartfinales.