Roberto Martínez nieuwe bondscoach van Nederland? "Dat verhaal doet de ronde" voetbal
voetbal

Roberto Martínez nieuwe bondscoach van Nederland? "Dat verhaal doet de ronde"

Roberto Martínez nieuwe bondscoach van Nederland? "Dat verhaal doet de ronde"

Frank de Boer hield de eer aan zichzelf na de pijnlijke EK-exit van Nederland. De Nederlandse voetbalbond moet zo alweer op zoek naar een nieuwe bondscoach. En meteen valt de naam van… Roberto Martínez.

Bij Voetbal International passeren namen als Joachim Löw en Antonio Conte de revue, maar journalist Simon Zwartkruis schuift ook Roberto Martínez naar voor. Nogal ambitieus, maar oké. “In België doet het verhaal de ronde dat Martínez gaat vertrekken bij de nationale ploeg”, stelt Zwartkruis.

Cruijff-traditie

“Niet omdat het daar slecht gaat, maar wel omdat de coach zelf weg wil. Martínez, dat is toch een uitstekende trainer. Eentje uit de Cruijff-traditie, die voor aanvallend en brutaal voetbal staat.”

“Want dat is toch één van de verwijten die Frank de Boer kreeg: dat het allemaal een beetje behoudender was dan wat we in Nederland gewend zijn”, besluit Zwartkruis. Afwachten of Martínez, die toch op een clubteam lijkt te mikken, te overtuigen is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws