Karl Vannieuwkerke zwaar onder vuur: “Dat had hij niet mogen zeggen” Sport
Sport

Karl Vannieuwkerke zwaar onder vuur: “Dat had hij niet mogen zeggen”

Karl Vannieuwkerke zwaar onder vuur: “Dat had hij niet mogen zeggen”

Wekelijks krijgt de VRT honderden opmerkingen binnen van het publiek. Vele klachten hebben te maken met het sportaanbod. Zo zijn er sommige mensen die vinden dat Filip Joos voor de Portugezen supporterde tijdens België - Portugal.

Daar is VRT-medewerkster Chloë, die de klachten behandeld, het duidelijk niet mee eens. “Bij mijn weten was Filip niet in een Portugese vlag gewikkeld, noch waren er Portugese kleuren op zijn wangen gestift.”

“Wel deed hij zijn job: commentaar geven”, zegt ze. “Geef toe, het zou toch ook raar zijn mocht een sportjournalist tijdens een match tussen Club Brugge en Anderlecht duidelijk kleur bekennen? Of godbetert: een politiek journalist, tijdens een verhit debat?”

Gekke Hollanders

"Opnieuw ontvingen we verschillende klachten over de ‘overtallige aanwezigheid van Hollanders’ in ‘Villa Sporza’”, klinkt het nog. “Tegelijk had Karl Vannieuwkerke dan weer niet mogen spreken over die ‘gekke Nederlanders’.”

“Een klager die zichzelf ‘geen haatdragend persoon’ noemt, ziet Aster Nzeyimana dan weer graag vervangen. Iemand anders schrijft: ‘Voor mij is Aster de beste commentator in jaren.’ Kortom: ook sportliefhebbers zijn duidelijk géén coherente ploeg”, besluit Chloë.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws