Piet Huysentruyt doet opmerkelijke onthulling over Tom Waes: “Toch straf, hè?” Buitenland
Buitenland

Piet Huysentruyt doet opmerkelijke onthulling over Tom Waes: “Toch straf, hè?”

Piet Huysentruyt doet opmerkelijke onthulling over Tom Waes: “Toch straf, hè?”

‘SOS Piet’ is en blijft een van de meest spraakmakende programma’s uit de geschiedenis van VTM. Het was een heel nieuw format, dat Piet Huysentruyt meteen ook tot het BV-schap bombardeerde. Al ging de opstart van ‘SOS Piet’ niet zonder slag of stoot.

“We maakten een pilootaflevering bij een man die chicons in hesp had klaargemaakt”, blikt Piet terug in De Zondag. “Het was een bijzonder vreemde vogel en bovendien was zijn keuken veel te klein voor onze cameraploeg. We hebben dat programma toen echt met vallen en opstaan in elkaar gebokst. Voor de pilootaflevering was mijn vaste regisseur verhinderd. Tom Waes heeft toen de regie op zich genomen. Straf hé!”

Als een dokter die bij de mensen langskomt

“Ik vond het zalig om bij de mensen thuis te gaan koken”, laat Piet weten. “Dat was echt mijn ding. Wanneer je in een studio kookt, moet je het hele programma zelf volpraten. Bij ‘SOS Piet’ had ik altijd een klankbord. Ik praatte met de mensen alsof ik dat programma al 100 jaar maakte.”

“Ik was ook overal welgekomen en was de boy next door die het kookprobleem kwam oplossen”, herinnert hij zich nog. “Net als een dokter die bij de mensen langskomt, had ook ik een magisch valiesje bij waarin altijd het ultieme ingrediënt zat om het gerecht toch te doen slagen.”

Populair

Laatste nieuws