VTM-nieuwsanker Freek Braeckman: “Dit is een absolute schande” Buitenland
Buitenland

VTM-nieuwsanker Freek Braeckman: “Dit is een absolute schande”

VTM-nieuwsanker Freek Braeckman: “Dit is een absolute schande”

Freek Braeckman was - voor zijn mediacarrière - jarenlang de beste schermer van België. Daarvoor maakte hij al sinds zijn jeugd veel opofferingen, maar hij kreeg er ook veel voor terug.

"Ik reisde de hele wereld rond. Ik trok op mijn 15de met het vliegtuig naar Boedapest voor een toernooi. Alleen, hé”, zegt Freek in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “Ik heb geschermd in Minsk en in de woestijn van Iran. En ik ben op stage geweest in Hongarije waar precies zo'n meertje was als de Blaarmeersen - alleen de drank was er goedkoper."

"Een schande, om eerlijk te zijn"

"Ik vind het zo fantastisch dat ik als jonge gast, met mijn schermzak op mijn rug, aan Gent-Dampoort de trein kon pakken en vertrekken naar een plek in de woestijn”, aldus het VTM-anker. “'Tot volgende week, moeder.' De week erna kwam ik terug thuis: 'Moeder, ik heb gewonnen.’"

“Tegelijk, vanuit het standpunt van topsportbeleid is dat verschrikkelijk”, vindt Freek. “Een schande, om eerlijk te zijn, om een jongen in z'n eentje naar het andere eind van de wereld te laten reizen voor z'n sport. Maar als mens is het fantastisch om mee te maken."

Populair

Laatste nieuws