Emotionele Gert Verhulst: "Ik ben verliefd geworden" Buitenland
Buitenland

Emotionele Gert Verhulst: "Ik ben verliefd geworden"

Emotionele Gert Verhulst: "Ik ben verliefd geworden"

Voor het tweede seizoen van ‘De Verhulstjes’ ruilen Gert Verhulst en co Oostduinkerke in voor Saint-Tropez. Tien jaar geleden maakten Gert en Ellen voor het eerst kennis met de Franse badstad, tijdens hun eerste buitenlandse reis samen. Niet dat ze meteen onder de indruk waren.

"Al na enkele dagen dachten we: is het dit?”, herinnert Gert zich in een gesprek met Het Laatste Nieuws. “We snapten echt niet wat de mensen zo speciaal vonden aan Saint-Tropez. Het was er verschrikkelijk druk, belachelijk duur en piepklein. Ons eerste gedacht was: dit is ons ding niet.”

Na enkele jaren keerden Gert en Ellen dan tóch nog eens terug. "En zo zijn we stilletjes aan, jaar na jaar, verliefd geworden op deze plek", klinkt het. "Op een gegeven moment stelden we bij onszelf vast dat we al gelukkig werden van de gedachte dat we enkele dagen later in Saint-Tropez zouden zijn. Toen we er dan aan dachten om iets te kopen in het buitenland, zijn we ook hier beginnen rond te kijken. Et voilà.”

"Het voelt als thuiskomen"

"Als we langs de kust voorbij haar stulpje (van Brigitte Bardot, nvdr.) wandelen of langs de oude gendarmerie in het centrum, bekend van de Louis de Funès-films, dan doet dat iets met mij", geeft Gert eerlijk toe. "Ik kan het moeilijk omschrijven, maar het voelt als thuiskomen."

"Ik ben echt verliefd geworden op de nostalgie die hier hangt, op de geschiedenis van dit vissersdorp. Want ondanks het mondaine, internationale karakter is Saint-Tropez nog steeds een dorp: authentiek, geen hoogbouw.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws