VTM krijgt zware kritiek over 'Vakantiehuis For Life': “Stilaan een vermoeden van kwaad opzet” Buitenland
Buitenland

VTM krijgt zware kritiek over 'Vakantiehuis For Life': “Stilaan een vermoeden van kwaad opzet”

VTM krijgt zware kritiek over 'Vakantiehuis For Life': “Stilaan een vermoeden van kwaad opzet”

Maandagavond zond VTM de eerste aflevering uit van ‘Vakantiehuis For Life’, waarin vijf duo’s een pittoreske chalet in de Ardennen moeten restaureren en een groot deel van hun materiaal verdienen met survival-opdrachten in de nabijgelegen natuur. Benjamin Praet, chef media bij Het Nieuwsblad, was alvast niet onder de indruk.

Neen, ‘Vakantiehuis For Life’ scheert geen hoge toppen voor Praet. Dat komt klaar en duidelijk naar voor in zijn column. “Het grootste probleem met ‘Vakantiehuis for life’: het weet niet wat het wil”, klinkt het. “Dat begint al bij de weinig wervende titel: een beetje Nederlands, een beetje Engels en ik die verward schreeuw naar de tv-gids. Na ‘Lady Bouwers’ en de vergeten komma in ‘Mijn keuken mijn restaurant’ ga ik stilaan kwaad opzet van VTM vermoeden.”

"Voice-over van Julie begeestert weinig”

Ook presentatrice Julie Van den Steen is volgens Praet niet in goeden doen. “Ik mag haar graag, want ze laat elke bouwval glanzen. Alleen haar voice-over begeestert weinig”, aldus Praet. “‘Intussen wellen bij Amy, zoals aangekondigd door Erwin, de eerste tranen op’, dat zegt ze droger dan de aankondiging van de aardappelprijs op de Noord-Koreaanse staatstelevisie.”

De eigen interpretatie van een ‘The Making Of’ die Praet formuleert zegt eigenlijk nog het meest. “’De Mol' en 'Huis Gemaakt' hebben dronken seks. De volgende ochtend schamen ze zich hard. Negen maanden later wordt 'Vakantiehuis For Life' geboren”, besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws