Erg moeilijk moment voor Christoff: “Zelfs de dokters met de handen in het haar” Buitenland
Buitenland

Erg moeilijk moment voor Christoff: “Zelfs de dokters met de handen in het haar”

Erg moeilijk moment voor Christoff: “Zelfs de dokters met de handen in het haar”

Wanneer we Christoff op televisie zien, is hij altijd zijn goedgeluimde zelve, Vlaanderens ideale schoonzoon. Niet veel mensen weten echter dat hij in zijn jeugd plots voor een moeilijk gevecht stond.

De zanger was namelijk amper tien jaar in 1986 toen een hersentumor bij hem werd ontdekt. "Ik moest geopereerd worden, maar zelfs de dokters zaten een beetje met hun handen in het haar”, laat Christoff weten op Radio 2. “Een hersentumor hadden ze toen nog niet zo vaak behandeld bij kinderen, dus ze wisten niet zo goed wat en hoe."

"Ik had veel hoofdpijn en ik had wat evenwichtsstoornissen, maar ik denk dat mijn ouders en grootouders het allemaal veel bewuster hebben meegemaakt”, zegt hij. “Als kind sta je er zelf niet zo heel veel bij stil, al wist ik wel alles wat er ging gebeuren. Dat moesten ze mij beloven.”

Mascotte van de groep

In augustus van dat jaar werd Christoff geopereerd, maar niet voordat zijn grootouders hem meenamen naar Lourdes. "We gingen met een grote groep van de Boerenbond, maar ik was de kleinste. Dus ik was een beetje de mascotte van de groep”, lacht hij. “Ik heb toen zelfs meegedaan aan de kaarsjesprocessie! Ik vond het echt geweldig. Ik ben ondertussen nog zo'n vijf keer teruggegaan, maar die keer met mijn grootouders was de mooiste keer.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws