Hart van Eddy Planckaert breekt na wat zijn kleinzoon Devon overkomt: “Dit is zo erg voor die jongen” Buitenland
Buitenland

Hart van Eddy Planckaert breekt na wat zijn kleinzoon Devon overkomt: “Dit is zo erg voor die jongen”

Hart van Eddy Planckaert breekt na wat zijn kleinzoon Devon overkomt: “Dit is zo erg voor die jongen”

Een tijdje geleden lieten Mageno Timmerman en Devon Planckaert weten dat ze graag in de voetsporen willen treden van hun grootvader, wielerlegende Eddy Planckaert. En kijk: het nieuws is nog niet koud of Mageno, de zoon van Stephanie Planckaert, heeft zijn eerste overwinning - behaald in Frankrijk - al beet.

"Ineens kreeg ik het bericht dat hij voorop reed, met nog een jongen”, laat Eddy weten in Het Laatste Nieuws. “’Hoe ver is het nog?', vroeg ik. 'Nog 17 km', kreeg ik terug. 'Hoe groot is hun voorsprong?' 'Anderhalve minuut'. Ik heb direct naar Francesco gebeld - hij kent meer van koers dan zijn zus, hé. 'Zeg dat hij slim moet sprinten!' Ik heb gemakkelijk praten van thuis, ik weet het. Maar Mageno maakte het af. Winnen is winnen. Daar ben ik fier op.”

“Als ze raad willen, moeten ze het maar aan pépé komen vragen"

"Francesco's zoon Devon wil ook coureur worden. Maar hij zit met een knieblessure”, zegt de 'Château Planckaert'-patriarch. “Voor die jongen is dat zo erg: hij wil zo graag en dan wint zijn neefje - eigenlijk zijn ze opgegroeid als broers - zijn eerste koers."

“Ik laat ze doen, die twee. Als ze raad willen, moeten ze het maar aan pépé komen vragen", aldus Eddy. "En als ik kan, kom ik supporteren. Dan sta ik daar, met twee wielen en een bidon, zenuwachtig te trippelen. Op dat vlak is er nog niks veranderd sinds de tijd dat ik 14 was en mijn eerste koersje won in Diksmuide.”

Populair

Laatste nieuws