Er moet Eddy Planckaert iets van het hart over Wout van Aert: “Hier gaat hij ooit spijt van krijgen, hoor” Wielrennen
Wielrennen

Er moet Eddy Planckaert iets van het hart over Wout van Aert: “Hier gaat hij ooit spijt van krijgen, hoor”

Er moet Eddy Planckaert iets van het hart over Wout van Aert: “Hier gaat hij ooit spijt van krijgen, hoor”

Wout van Aert deed vriend en vijand al versteld staan met zijn prestaties in de Tour tot nu toe, als sprinter én als klimmer. Er wordt volop over gespeculeerd: zou de Belgische kampioen ooit een grote ronde kunnen winnen?

"Ik denk, en ik zal nu kritiek en veel reacties krijgen, dat als hij zich echt specialiseert op de Ronde van Frankrijk en de Tour wordt gemaakt met langere tijdritten… Wie weet?”, klinkt het bij Eddy Planckaert in ‘Villa Sporza’. “De Cauwer zit nu op zijn stoel te draaien, maar van Aert is een ongelofelijke coureur.”

"De groene trui is niet genoeg"

Lang niet iedereen gelooft erin dat Wout een grote ronde kan winnen, maar Eddy verwees toch nog eens naar de prestaties van de Belgische kampioen in de vorige Tour. "Vorig jaar heeft hij bergop ook op kop gereden voor Roglic en zat er nog 8 man in zijn wiel. Ik vergelijk het met Francesco Moser, die ook de Giro gewonnen heeft.”

“Van Aert had ook al 2 keer de groene trui kunnen winnen, maar ik krijg het gevoel dat die trui niet goed genoeg is”, aldus Eddy. “Ik denk dat hij daar ooit spijt van zal krijgen. Zeker als je nooit de gele trui pakt, wat heel moeilijk zal zijn.”

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws