Goedele Liekens: “Bart De Wever maakte me toen uit voor het vuil van de straat” Buitenland
Buitenland

Goedele Liekens: “Bart De Wever maakte me toen uit voor het vuil van de straat”

Goedele Liekens: “Bart De Wever maakte me toen uit voor het vuil van de straat”

Goedele Liekens heeft in de loop der jaren aardig carrière gemaakt. We kennen haar natuurlijk als psycholoog en seksuoloog, maar ze is ook goodwillambassadeur voor de VN en raakte voor de Open VLD verkozen in de Kamer van Volksvertegenwoordigers. Zelf had ze nooit gedacht dat ze het zover zou schoppen.

“Ik werd Miss België in het laatste jaar klinische psychologie”, blikt Goedele terug in Gazet van Antwerpen. “Ik was zo fier dat ik afstudeerde. Ik zou wel bij de personeelsdienst gaan werken bij de Boerenbond, of voor een ziekenhuis, dat was oké. Ik was blij als ik mijn lening kon afbetalen en de laatste Toyota zou kunnen kopen, de grote middelmatigheid.”

"Ik ben meermaals aan de schandpaal genageld"

Middelmatigheid is wel het laatste waarmee Goedele zich bezighield. Ze mocht zelfs opdraven op de Britse televisie om seksuele voorlichting te geven aan jongeren. “De waardering was in het buitenland soms groter dan in eigen land”, merkt Goedele op. “Er werd schande van gesproken dat ik mensen aan het woord liet die in het verkeerde lichaam waren geboren en hun penis haatten, of vrouwen die van de nonnen hun kind hadden moeten afstaan.”

“In het magazine Goedele hadden we foto's van allerlei soorten vagina's, Bart De Wever heeft me daarvoor uitgemaakt voor het vuil van de straat”, zegt ze. “Terwijl het zo belangrijk is om vrouwen te laten weten dat die er zo verschillend uit kunnen zien en dat er niet één perfect model is. Ik ben meermaals aan de schandpaal genageld voor zaken die we nu gelukkig accepteren. Mijn tijd vooruit zeker?”, concludeert Goedele.

Populair

Laatste nieuws