‘Thuis’-acteur Pol Goossen in tranen: “Ik heb hem naar huis gedragen en toen is hij gestorven” Buitenland
Buitenland

‘Thuis’-acteur Pol Goossen in tranen: “Ik heb hem naar huis gedragen en toen is hij gestorven”

‘Thuis’-acteur Pol Goossen in tranen: “Ik heb hem naar huis gedragen en toen is hij gestorven”

Pol Goossen kennen we vooral van zijn rol als de nogal brute Frank Bomans in ‘Thuis’. In werkelijkheid is Pol de absolute tegenpool van Frank: rustig, welbespraakt en vooral een grote dierenvriend. Jarenlang nam hij zijn Golden Retriever Wap mee naar de set van ‘Thuis’.

Maar toen Wap 14 was, begon hij te sukkelen met zijn gezondheid. “Hij had pijn toen, en artrose”, zegt Pol in een zeldzaam interview met Planet Lolo. “Ik belde naar de dierenarts en ik zei: ‘Ik denk dat het gedaan is. Het boek Wap is bijna toe.’"

"Hij gaf me dan nog pilletjes mee voor meer energie. Dat beterde inderdaad, maar na een week waren we terug bij af", aldus de acteur. "Op een bepaald moment sloeg Wap tijdens een wandeling weg met zijn achterste poten en hij ging liggen. Ik zeg: ‘Allez, jongen, wat nu?’ Hij probeerde nog recht te komen, maar dat ging niet meer.”

"De ergste 400 meter van mijn leven"

“Dan heb ik hem in mijn armen genomen en heb hem 400 meter naar huis gedragen”, aldus een erg geëmotioneerde Pol. “Dat waren de ergste 400 meter van mijn leven. Ik heb hem thuis neergelegd en de dierenarts opgebeld en ’s avonds om half 8 mocht hij komen. Ik was er wel bij toen hij stierf, ja.”

“Laten inslapen is, wat mij betreft, niet doden. Laten inslapen is verlossen”, benadrukt de acteur. “Maar naar huis gaan met een leiband in je handen, dat is niet leuk, hoor."

"Ik heb Wap laten cremeren en al drie jaar staat die pot nu op mijn bureau. Af en toe ga ik er eens naartoe en dan zeg ik: ‘Ik ga proberen van er een mooie dag van te maken zonder u.’ Hij zit nog steeds in mijn hart”, besluit Pol in tranen.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws