VTM-journaliste Julie Colpaert geschokt: “Ik voel me hier echt niet comfortabel bij” Buitenland
Buitenland

VTM-journaliste Julie Colpaert geschokt: “Ik voel me hier echt niet comfortabel bij”

VTM-journaliste Julie Colpaert geschokt: “Ik voel me hier echt niet comfortabel bij”

De coronacijfers stijgen weer, maar toch gaan heel wat mensen op vakantie naar het buitenland. Julie Colpaert trok voor het ‘VTM NIEUWS’ twee weken op roadtrip door Europa om te ontdekken hoe het is om te reizen. Al snel bleek dat er niet zo gek veel verschil is ten opzichte van vóór corona.

“Je merkt eigenlijk niet dat je de grens over gaat”, vertelt een Vlaamse toerist aan Julie. “Dat geeft me geen veilig gevoel, maar bon, het is wat het is. Er is totaal geen controle op wie er binnen of buiten gaat. Dat baart mij wel een beetje zorgen, ja.”

Zelfs na 1.000 kilometer rijden heeft Julie nog nergens controle gehad. “Dat is toch wel opmerkelijk”, zegt ze. “We hebben nergens documenten moeten voorleggen en zo zijn we dus eigenlijk op een heel vlotte manier aangekomen op onze eerste tussenstop: de Ardèche.”

Niet zo comfortabel

“In Frankrijk zijn de maatregelen een beetje zoals bij ons in België”, vertelt Julie. “De horeca is weer open, je moet wel een mondmasker dragen om binnen te gaan, maar eens aan tafel hoeft dat niet meer. Buiten hoeft dat ook nergens. Natuurlijk moet je nog wel overal afstand houden.”

Toch valt het Julie op dat de mensen ginds lakser omgaan met de regels dan wij. “Om een voorbeeld te geven: wij logeren in een typisch Frans hotel. Daar is een ontbijtbuffet, maar ’s ochtends is daar bijvoorbeeld geen handgel te vinden”, klinkt het. “De mensen zitten daar gewoon met hun handen te grabbelen in die mandjes met brood en raken alles aan. Voor iemand als ik, die toch al anderhalf jaar die maatregelen strikt volgt, is dat toch wel wat schrikken. Ik voel me er niet zo heel comfortabel bij, moet ik zeggen.”

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws