Steven Van Gucht ziet het liever niet gebeuren: “Dit is zeer verontrustend” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht ziet het liever niet gebeuren: “Dit is zeer verontrustend”

Steven Van Gucht ziet het liever niet gebeuren: “Dit is zeer verontrustend”

Van 19 tot 22 augustus vindt in Kiewit, bij Hasselt, Pukkelpop plaats. Steven Van Gucht houdt zijn hart al vast. “Men wil het festival volledig zonder beperkingen organiseren, geen mondmaskers, geen afstand houden. Dat verontrust me", klinkt het.

“Je moet ervan uitgaan dat daar besmette personen zullen rondlopen", zegt Van Gucht, die oproept om toch nog eens na te denken over de voorwaarden voor de organisatie van het festival, aan de VRT. "Ik zou ervoor pleiten om met compartimenten te werken. Of om toch te vragen aan de mensen om binnen een bubbel of perimeter te blijven.”

"We willen vooral weten waar de huidige stijging naartoe gaat"

"Als je dat niet doet, kan het virus in principe iedereen op die wei bereiken", zegt de viroloog. "Als mensen niet gevaccineerd zijn, kunnen ze besmet worden en het virus doorgeven. Als ze gevaccineerd zijn, kan dat ook, maar die kans is toch een heel pak kleiner.”

"We willen vooral nu weten waar de huidige stijging naartoe gaat. Wat ik absoluut niet zou willen is dat ze versoepelingen moeten terugdraaien, maar dan moet je toch opletten met de kraan nog verder open te draaien op een moment dat de cijfers aan het stijgen zijn", benadrukt Van Gucht.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws