Verrassende carrièrewending voor Marc Van Ranst Royalty
Royalty

Verrassende carrièrewending voor Marc Van Ranst

Verrassende carrièrewending voor Marc Van Ranst

Marc Van Ranst hebben we letterlijk allemáál leren kennen het afgelopen jaar. De viroloog is een van de experten die ons met raad en daad heeft bijgestaan tijdens de coronapandemie. De afgelopen maanden ging Van Ranst ook een erg merkwaardige samenwerking aan.

Voor het boek ‘Kamarcorona’ werkte Marc Van Ranst namelijk voor het eerst samen met cartoonist Kamagurka. De ene zorgt voor de tekeningen, de ander voor de wetenschappelijke beschouwingen en zelfs tweets.

“In het begin van de coronacrisis zaten Marc en ik enkele keren in dezelfde tv-studio”, laat Kamagurka weten in Humo. “Toen bleek dat hij een geweldige liefhebber is van cartoons – ook van mijn werk. Ik herkende meteen veel van mezelf in hem.”

400 tekeningen

Blijkt dat Kamagurka als kind ook bezeten was van de wetenschap. “Later is de wetenschap bij mij naar het achterplan geschoven, omdat ik me helemaal wilde wijden aan tekenen en optreden", zegt hij. "Maar door corona wakkerde de interesse weer aan.”

“Enfin, ergens halverwege de pandemie stuurde ik mijn tekeningen naar de uitgeverij – het waren er toen al 400 – en suggereerde ik om iets te doen met Marc", aldus de cartoonist. "Misschien werkte die combinatie wel? Hij was meteen enthousiast, en voilà: in het boek wordt de historiek van de pandemie gekoppeld aan de commentaren van Marc, én aan mijn tekeningen."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws