Vrienden en familie waarschuwen Piet Huysentruyt: “Doe het niet!” Buitenland
Buitenland

Vrienden en familie waarschuwen Piet Huysentruyt: “Doe het niet!”

Vrienden en familie waarschuwen Piet Huysentruyt: “Doe het niet!”

Piet Huysentruyt heeft al veel successen gekend in zijn lange carrière. Zijn laatste grote succes boekte hij met Likoké, zijn restaurant in de Ardèche. Een hele tijd geleden deed hij daar een stap terug en nam zijn zoon Cyriel het roer over.

“Ik zeg Cyriel vaak hoe fier ik ben, en durf daar zelfs een traantje bij wegpinken. Ik heb hem nooit gedwongen om mij op te volgen, integendeel”, zegt Piet in Story. “Zonder mijn eigen zoon te bestoefen: hij en zijn team zijn tien jaar voor op hun tijd. Ik ben er zeker van dat hij ooit twee sterren zal behalen.”

"Cyriel is veel diplomatischer dan ik"

“Het restaurant draait ook heel goed”, laat de ‘SOS Piet’-ster weten. “Nochtans waarschuwde iedereen me: ‘Doe het niet, je duwt je eigen zoon in de afgrond, de klanten komen voor jou’. Maar je moet hem eens bezig zien: hij is veel diplomatischer en een veel betere host dan ik. Hoe hij met moeilijke klanten omgaat…"

“Hij staat ook stevig in zijn schoenen”, klinkt het. “Toen een krantenjournalist hem vroeg hoe het was om de zoon van Piet Huysentruyt te zijn, zette hij hem op zijn plaats: ‘Ik ben niet de zoon van Piet. Piet is mijn vader en mijn beste maat.’”

Populair

Laatste nieuws