VRT met de voetjes op de grond na pijnlijke vaststelling: “We moeten hier heel eerlijk in zijn” Buitenland
Buitenland

VRT met de voetjes op de grond na pijnlijke vaststelling: “We moeten hier heel eerlijk in zijn”

VRT met de voetjes op de grond na pijnlijke vaststelling: “We moeten hier heel eerlijk in zijn”

Hoewel de VRT deze zomer tot dusver nog niet te klagen heeft gehad qua kijkcijfers - tijdens het EK voetbal lokte de match van België tegen Portugal nog 2.455.878 kijkers -, krijgen ze toch ook een onverwachte tegenslag te verwerken. Met een schamele 39.265 kijkers werd beslist om Canvas-boekenprogramma ‘Brommer Op Zee’ af te voeren.

“Canvas is de zender bij uitstek die durft te experimenteren met formats”, zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem in Het Nieuwsblad. “Maar na een eerste reeks moet je het bereik en de maatschappelijke impact van een programma ook eerlijk durven te evalueren. Het ­bereik lag ­helaas veel te laag. Ook online groeide dat cijfer nauwelijks aan.”

De VRT is van plan om in plaats van ‘Brommer Op Zee’ op zondagavond rond 22 uur volop plaats te maken voor auteursdocumentaires. “Ook de audio­visuele sector rekent op ­Canvas voor de brede vertoning van documentaire films van jonge makers”, klinkt het nog bij de VRT. Op de VPRO, waar het boekenprogramma ook te zien is, zal alvast wel een tweede seizoen te zien zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws