Koning Filip krijgt bakken kritiek over zich heen: “Schaamteloos” Royalty
Royalty

Koning Filip krijgt bakken kritiek over zich heen: “Schaamteloos”

Koning Filip krijgt bakken kritiek over zich heen: “Schaamteloos”

Koning Filip en koningin Mathilde waren dinsdagmiddag samen met premier Alexander De Croo aanwezig in Verviers om een herdenkingsplechtigheid bij te wonen naar aanleiding van de zware overstromingen. Zijn aanwezigheid aldaar was volgens sommigen maar een doekje voor het bloeden.

“Onze koning zou beter zijn dotatie van een jaar (of meerdere jaren) schenken aan de gedupeerden, hij zou er geen honger voor moeten lijden”, schrijft iemand op de sociale media. “Dan pas zou hij een koning van het volk zijn, in plaats van alleen maar de staatskas te draineren zonder er iets voor te betekenen.”

“Inderdaad, een echte koning zou zijn deur in Laken nu openzetten voor de mensen die daar geleden hebben en zijn dotaties van 13 miljoen euro van dit jaar afstaan aan dat rampgebied”, reageert een ander. “Maar deze charlatans zullen dat wel niet doen, hoor. Die graaien liefst verder en gaan als ramptoeristen een keer kijken.”

Ramptoerist

En daar stopt het niet. “Hij zou beter zijn dik gevulde portefeuille opendoen voor de slachtoffers. Daar zijn ze tenminste iets mee”, klinkt het. “Aan zijn ‘tranen’ hebben ze niks. Tegen de kindjes zeggen ze ‘krokodillentranen’.”

“Schaamteloze tentoonstellingen zijn dit”, lezen we nog. “De ramptoerist uithangen met de eerste minister, maar te mooi om een échte inspanning te doen. Weg met die profiteurs, ze zouden moeten werken zoals ieder ander!”

En ook: “Met tranen kopen die mensen niks, het zorgt alleen voor nog meer wateroverlast. Hij zou beter ook financieel zijn bijdrage leveren en dit samen met de ministers, die anders wel in staat zijn om de plaatsen te bezoeken en op te roepen tot solidariteit.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws