Adrie van der Poel: "Zo gaat het nu met Mathieu na zijn val" Wielrennen
Wielrennen

Adrie van der Poel: "Zo gaat het nu met Mathieu na zijn val"

Adrie van der Poel: "Zo gaat het nu met Mathieu na zijn val"

Mathieu van der Poel kwam ernstig ten val tijdens de Olympische spelen in het mountainbike. Hij hield er geen zware blessures aan over, maar mentaal was dit toch een klap.

Van der Poel had immers absoluut zijn zinnen gezet op de gouden medaille en was ook de topfavoriet. De val zorgde er echter voor dat het helemaal anders uitdraaide.

Toch zou Van der Poel daar mentaal geen zware hinder van ondervinden. Dat zegt zijn vader Adrie in Het Nieuwsblad. “Dat zal geen probleem zijn. Hij gaat thuiskomen en in zijn oude gewoontes hervallen. Voor je het weet is hij dit alweer vergeten en kijkt hij alweer uit naar nieuwe dingen", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Adrie vindt overigens niet dat zijn zoon de wedstrijd nog had moeten uitrijden, wat hij overigens ook niet deed. “Hij heeft nog een uur geprobeerd. Als de pijn te verdragen was, had hij de resterende veertig minuten ook wel gefietst, want hij is best wel een taaie. Dat deed hij niet, dus de hinder zal te groot geweest zijn, maar uiteraard speelt het op zo’n moment ook mee dat een medaille al buiten bereik was.”

Populair

Laatste nieuws