Alexander De Croo onder vuur na uitspraken: "We hebben het gehad met dit beleid" Politiek
Politiek

Alexander De Croo onder vuur na uitspraken: "We hebben het gehad met dit beleid"

Alexander De Croo onder vuur na uitspraken: "We hebben het gehad met dit beleid"

Premier Alexander De Croo (Open VLD) is van mening dat grote indoorevenementen in het najaar moeten kunnen plaatsvinden. Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group, ziet nog geen reden om euforisch te worden.

"Je moet met twee woorden spreken, maar ik vind dat we ervoor moeten gaan", zegt De Croo aan VRT. "Als iedereen gemotiveerd is om gevaccineerd te zijn, dan moeten zulke dingen lukken in de tweede helft van het jaar. Als je dan niet-gevaccineerd naar een evenement gaat, dan is het eigenlijk je eigen risico."

"Ik ben heel blij dat de premier dit zegt en ik wil het graag geloven, maar er is te weinig vertrouwen in het beleid om dit nog serieus te nemen", reageert Jan Van Esbroeck, de CEO van het Sportpaleis, behoorlijk scherp.

"De sector heeft het gehad. Vergeef mij mijn scepticisme, maar kijk gewoon al naar wat afgelopen week is gebeurd rond Pukkelpop. Beslissingen worden ingetrokken of zodanig verstrengd dat organisatoren zelf beslissen het evenement te annuleren. Ik wil zulke beloftes dus eerst op papier zien voor ik ze toejuich."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws