Pierre Vandamme: "Toen ik in De Zevende Dag zat, kookte ik" Royalty
Royalty

Pierre Vandamme: "Toen ik in De Zevende Dag zat, kookte ik"

Pierre Vandamme: "Toen ik in De Zevende Dag zat, kookte ik"

Vaccinoloog Pierre Vandamme lijkt aan de buitenkant altijd vrij rustig te zijn. Blijkbaar is dat toch maar een façade, want de professor kan zich naar eigen zeggen behoorlijk opwinden.

“Veel mensen zeggen me dat ik altijd kalm overkom, maar je zou eens moeten weten hoe ik me vanbinnen soms voel. Ik heb mijn bloeddruk niet gemeten, maar toen ik in De zevende dag tegenover antivaxers zat, kookte ik", vertelt Vandamme in De Morgen.

"Maar ik heb leren relativeren", vervolgt Van Damme. "Van een antivaxer weet ik dat die in zijn cocon zit en overtuigd is van zijn eigen gelijk. Tegelijk weet ik: het gaat om één procent van de bevolking. Het is beter om je energie te richten op dat deel van de bevolking dat wel nog te ­overtuigen is."

"Vroeg of laat gaat iedereen dood"

“Toen ik zestien jaar geleden kanker kreeg, zijn mensen geschrokken van mijn manier van reageren. Het kwam hard aan, maar vroeg of laat gaat iedereen dood", klinkt het.

"Ik vond dat ik nuttig moest blijven voor mijn gezin en de samenleving. Ik heb de bladzijde omgeslagen en heb voortgedaan. Ik kijk zelden achteruit, je kunt er toch niets aan ­veranderen. Ik focus me liever op wat wel nog kan. Een optimist, jazeker.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws