"Mondmaskers over enkele weken niet meer verplicht" Royalty
Royalty

"Mondmaskers over enkele weken niet meer verplicht"

"Mondmaskers over enkele weken niet meer verplicht"

Over enkele weken zullen we minder mondmaskers in het straatbeeld zien. Dan zal de mondmaskerplicht immers vervallen. Dat zegt GEMS-expert Steven Callens.

Op dit moment is op veel locaties een mondmasker nog verplicht in ons land. “Of de maskers nut hebben of niet, hangt af van de hoeveelheid virus die in de maatschappij circuleert”, verduidelijkt professor Callens in Het Laatste Nieuws.

Callens is ook lid van de GEMS, die de overheid advies geeft bij de corona-aanpak. Op dit moment zijn er nog meer dan duizend besmettingen dagelijks en is een mondmasker nog zinvol.

“Nu ook de de 12- tot 15-jarigen gevaccineerd worden, zal het nut van mondmaskers heel snel afnemen", zegt Callens. "Op dit moment worden de meeste infecties vastgesteld bij de 10- tot 30-jarigen, maar die leeftijdscategorie wordt thans volop ingeënt."

Exit verplichting?

"Ik ben dan ook hoopvol dat er binnen enkele weken, als de laatste mensen gevaccineerd zijn, veel minder virus zal circuleren. Op dat ogenblik hoeft een mondmaskerplicht niet meer."

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws