Dit had niemand verwacht van Steven Van Gucht: “Van zatheid in de sloot gereden” Royalty
Royalty

Dit had niemand verwacht van Steven Van Gucht: “Van zatheid in de sloot gereden”

Dit had niemand verwacht van Steven Van Gucht: “Van zatheid in de sloot gereden”

Op televisie en tijdens de meeste interviews komt Steven Van Gucht over als een nuchtere en serieuze man, die op een duidelijke en verstaanbare manier de stand van coronazaken weergeeft. In een gesprek met Humo laat hij voor een keer de ernst vallen, en laat hij een heel andere kant van zichzelf zien.

Blijkt dat de viroloog van Sciensano een echte levensgenieter is, die al eens van een feestje houdt en graag een glaasje drinkt. “Zo heel af en toe kraak ik ook weleens een dure fles wijn, een Côtes du Rhône, een Châteauneuf-du-Pape of een Amarone della Valpolicella, maar ik vind het zonde om die te combineren met een maaltijd”, zegt Van Gucht. “Liever degusteer ik zo’n wijntje buiten op mijn terras, of in de winter in de zetel.”

"Lichtjes boven mijn theewater"

“Ik hou van de goeie dingen in het leven: ik drink graag, ik eet graag, ik rook graag eens een sigaar”, vervolgt Van Gucht. “Wat dat drinken betreft, hanteer ik de gulden stelregel: twee is genoeg, drie is te veel.”

“Maar op een feestje of op een bijeenkomst met de familie tel ik – tenzij ik moet rijden – de glazen niet, en dan gebeurt het al eens dat ik lichtjes boven mijn theewater raak”, geeft de corona-expert eerlijk toe. "Ik besef op zo’n moment wel altijd dat ik moet stoppen. Eén keer, toen ik student was, ben ik van zatheid met mijn fiets in de sloot gereden. Zoiets zal me nu niet snel meer overkomen", besluit hij.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws