Karl Vannieuwkerke veroordeelt uitspraken van collega Demarez Royalty
Royalty

Karl Vannieuwkerke veroordeelt uitspraken van collega Demarez

Karl Vannieuwkerke veroordeelt uitspraken van collega Demarez

Sporzajournalist en sportcommentator Karl Vannieuwkerke heeft de denigrerende uitspraken van zijn collega Eddy Demarez scherp veroordeeld op Twitter.

Vannieuwkerke zei op Twitter: “Het moge overduidelijk zijn. Ik sluit mij volledig aan bij de beslissing van de VRT.” Hij zei dat het niet aansloot bij de waarden die hij wil uitdragen. Daarbij verwees hij naar een recent fragment uit Extra Time tijdens het EK. Daarin riep Vannieuwkerke de UEFA op om regenboogkleuren toe te laten tijdens de wedstrijd Duitsland-Hongarije. “Zet jullie platte marketingspots om in realiteit”, zei hij toen.

Sportjournalist Eddy Demarez maakte tijdens de huldiging van de Belgische atleten ongepaste commentaren over de Belgian Cats. Hij liet zich laatdunkend uit over de geaardheid van de dames en gaf hen spotnamen zoals “het Manneke” en “de Kolos”. Demarez was buiten beeld en dacht dat zijn microfoon uit stond, maar zijn commentaar was duidelijk en live te horen. VRT heeft afstand genomen van Demarez en hem voorlopig geschorst.

Populair

Laatste nieuws