Toerist op Ibiza verliest twee vingers na spinnenbeet Buitenland
Buitenland

Toerist op Ibiza verliest twee vingers na spinnenbeet

Toerist op Ibiza verliest twee vingers na spinnenbeet

Een 19-jarige Britse toerist heeft een nachtmerrie op zijn vakantie naar Ibiza ervaren. Nadat hij gebeten werd door een spin moesten twee van zijn vingers worden geamputeerd.

Hij werd gebeten toen hij op het strand naar de zonsondergang keek. “Ik werd de volgende ochtend wakker met een brandende en opgezwollen hand”, vertelde de tiener.

“Mijn hand werd steeds paarser”

Hij ging meteen naar een gezondheidscentrum op het eiland en kreeg een injectie. Toen deze niet bleek te helpen, werd hij naar het Can Missen-ziekenhuis overgebracht. “Ik raakte in paniek want mijn hand werd steeds paarser. De dokters zeiden dat ze zoiets nog nooit hadden gezien.”

De tiener werd aan een infuus gelegd en na enkele testen bleek dat hij gebeten was door een bruine vioolspin. De spin komt vooral voor in de Verenigde Staten en is waarschijnlijk met een toerist meegereisd.

Twee vingers en een deel van een derde vinger geamputeerd

Zodra de hand van de tiener genezen is, moet hij een operatie ondergaan waarbij twee vingers en een deel van een derde vinger zullen worden geamputeerd.

Het gif van de vioolspin is erg gevaarlijk en het kan maanden duren tot een beet genezen is. Velen houden er vaak diepe littekens aan over.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws