Priester gedood door man die hij onderdak gaf en betrokken was bij kathedraalbrand Buitenland
Buitenland

Priester gedood door man die hij onderdak gaf en betrokken was bij kathedraalbrand

Priester gedood door man die hij onderdak gaf en betrokken was bij kathedraalbrand

Een Franse priester (60) werd doodgeslagen door een vluchteling die hij in zijn gemeenschap opnam. De dader was vrij op borgtocht nadat hij betrokken was bij het in brand steken van de kathedraal van Nantes.

De 40-jarige verdachte zou hebben bekend dat hij de 60-jarige priester Olivier Maire had vermoord in Saint-Laurent-sur-Sèvre, ten zuiden van Nantes, in het westen van Frankrijk.

De verdachte bekende dat hij de priester doodsloeg

Er loopt een onderzoek naar de dader naar aanleiding van de brand die in juli 2020 delen van de 15e-eeuwse kathedraal in Nantes verwoestte. Daarbij werden een groot orgel, glas-in-loodramen en een schilderij verwoest.

De verdachte, afkomstig uit Rwanda, was nog in afwachting van een proces voor de brandstichting en werd onder gerechtelijk toezicht geplaatst in Saint-Laurent-sur-Sèvre.

Priester Olivier gaf de verdachte eten en onderdak

Priester Olivier, het hoofd van de Montfortiaanse gemeenschap in Saint-Laurent-sur-Sèvre, had ermee ingestemd de verdachte op te nemen en hem eten en onderdak te geven.

"Hij zou de moord hebben gepleegd op maandagochtend, voordat hij zichzelf aangaf bij de politie”, zei een onderzoeksbron.

Een politiebron in Saint-Laurent-sur-Sèvre zei dat er "geen aanwijzingen van terrorisme" waren in het dossier.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws