Zware aanklacht tegen Britse prins Andrew: “Zeer ernstig” Buitenland
Buitenland

Zware aanklacht tegen Britse prins Andrew: “Zeer ernstig”

Zware aanklacht tegen Britse prins Andrew: “Zeer ernstig”

De Britse prins Andrew is aangeklaagd voor seksueel misbruik door de 38-jarige Virginia Roberts Giuffre. Ze zou als 17-jarig meisje tot wel drie keer toe door de prins misbruikt zijn.

Giuffre spande de zaak aan bij de rechtbank van New York. Ze sprak al eerder over het misbruik van de Britse prins. “Hij weet heel goed wat hij heeft gedaan”, zei ze toen.

Giuffre werd als 17-jarig meisje door de Amerikaanse zakenman Jeffrey Epstein geronseld. Hij had een heus netwerk van minderjarige meisjes uitgebouwd die hij seks liet hebben met zijn miljardair klanten. Epstein werd hier ook voor veroordeeld.

Vriend van Epstein

Eén van die klanten zou de Britse prins Andrew geweest zijn. De prins gaf al toe dat hij in het verleden bevriend was met Epstein, maar noemde dat een ‘vergissing’.

Giuffre claimt dat prins Andrew haar op drie verschillende gelegenheden misbruikte. De feiten zouden zich hebben afgespeeld in een appartement van Epstein in New York, in de Britse hoofdstad Londen en op Epsteins privé-eiland in de Caraïben.

Fotobewijs van ontmoeting

Prins Andrew ontkent de beschuldigingen en zegt Giuffre nooit ontmoet te hebben. Een foto waarin prins Andrew Giuffre in de armen houdt spreekt dit echter tegen.

Giuffre eist een schadevergoeding en een straf. De woordvoering van de prins gaf geen commentaar. Volgens correspondente Lia van Bekhoven zal prins Andrew proberen om de zaak zo lang mogelijk te negeren. Hij kan niet zomaar uitgeleverd worden aan de Verenigde Staten, omdat hij een Brit is. Meewerken aan het onderzoek zou ook betekenen dat er beschamende details uit het privéleven van de prins zouden worden vrijgegeven.

0 claps
0 bezoekers

Populair

Laatste nieuws