Belangrijke update over gezondheidstoestand van F1-legende Michael Schumacher Sport
Sport

Belangrijke update over gezondheidstoestand van F1-legende Michael Schumacher

Belangrijke update over gezondheidstoestand van F1-legende Michael Schumacher

Jean Todt (74) geeft in het Duitse Bild een zeldzame update over de toestand van Michael Schumacher. De Fransman is een van de weinige mensen die de voormalige wereldkampioen Formule 1 mag bezoeken na zijn zwaar ski-ongeval in 2013.

Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher was acht jaar geleden aan het skiën in de Franse Alpen toen hij een vreselijke hoofdwonde opliep en naar een ziekenhuis in Grenoble moest worden vervoerd. Na twee operaties te hebben ondergaan, werd de Ferrari-held zes maanden in een kunstmatige coma gehouden om de zwelling in zijn hersenen te doen afnemen.

Hij werd vervolgens overgebracht naar een ander ziekenhuis in Zwitserland nadat hij in 2014 uit zijn coma was geraakt, voordat hij uiteindelijk mocht terugkeren naar zijn huis aan het meer van Genève. De toestand van Schumacher is sindsdien een goed bewaard geheim, hoewel vriend en voormalige collega Jean Todt soms updates geeft.

"Hij draagt er wel de gevolgen van"

Todt, die vijf van Schumachers zeven titels als teambaas van Ferrari mocht meemaken, maakte eerder al bekend dat hij de Duitse sportlegende nog steeds twee keer per maand bezoekt. In Bild gaf hij een nieuwe update over de toestand van zijn voormalige poulain, en van Corinna, Schumachers vrouw.

"Ik heb veel tijd met Corinna doorgebracht sinds het ernstige ski-ongeluk van Michael", aldus Todt. “Zij leidt het gezin nu en dat had ze nooit zien aankomen. Het ongeluk gebeurde zo onverwacht dat ze geen keuze had."

"Dankzij het werk van zijn artsen en de medewerking van Corinna, die wilde dat Michael zou overleven, heeft hij het overleefd, maar hij draagt er wel de gevolgen van", zegt Todt. "We hopen dat de dingen langzaam maar zeker zullen verbeteren.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws