Opmerkelijke conclusie over Wout van Aert: “Hier is gewoon geen plaats voor” Sport
Sport

Opmerkelijke conclusie over Wout van Aert: “Hier is gewoon geen plaats voor”

Opmerkelijke conclusie over Wout van Aert: “Hier is gewoon geen plaats voor”

Tussen 19 en 26 september vindt het WK wielrennen plaats in Vlaanderen. De wegraces voor mannen en vrouwen starten in Antwerpen en finishen in Leuven, de tijdritparcoursen starten in Knokke-Heist en finishen in Brugge en zijn nagenoeg vlak.

Uiteraard zijn alle ogen gericht in beide disciplines gericht op topfavoriet Wout van Aert. Bondscoach Sven Vanthourenhout vindt het dan ook belangrijk dat Wout inspraak heeft wat betreft de andere Belgen. ”Hij zal de lijst niet invullen, maar ik zal met hem wel een aantal namen overlopen”, zegt Vanthourenhout in Het Laatste Nieuws. “Als je zo'n coureur hebt, moet je daarnaar luisteren. Als er de komende weken nog een naam bij komt, zal Wout de eerste zijn om het te weten.”

"Ik ga resoluut voor één kopman”

“Met Wout weet je gewoon dat je één van de topfavorieten in je ploeg hebt, een kandidaat-wereldkampioen. Dan is er geen plaats voor drie of vier kopmannen, ook niet voor twee. Ik ga resoluut voor één kopman”, aldus de bondscoach. “En stel dat Wout van Aert in het begin van de koers iets voor heeft, dan zal ik zorgen dat ik een goed alternatief heb. We hebben goede renners genoeg.”

"Als je Wout van Aert hebt, mag je niet twijfelen en moet je met één kopman starten”, vindt Vanthourenhout. “Alle renners waarmee ik over het WK spreek, weten dat daar geen enkele manoeuvreerruimte is. Je kunt zeggen: dat is een risico. Maar voor mij is dat risico minder groot dan wanneer ik mijn kopman in twijfel zou trekken.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws