Slecht nieuws voor Mathieu van der Poel: “Dit kan je niet blíjven doen” Wielrennen
Wielrennen

Slecht nieuws voor Mathieu van der Poel: “Dit kan je niet blíjven doen”

Slecht nieuws voor Mathieu van der Poel: “Dit kan je niet blíjven doen”

De rugproblemen van Mathieu van der Poel blijven maar aanhouden. Vorig weekend brak hij nog noodgedwongen een hoogtestage af omdat de pijn niet te harden was.

“Op het gemak rijden lukt, maar dat is natuurlijk niet trainen. Daarom hebben we besloten om de stage stop te zetten. Je kan niet blijven aanmodderen”, zegt Christoph Roodhooft, ploegleider bij Alpecin-Fenix, in Het Nieuwsblad. Hij benadrukt wel dat de pijn waarmee MvdP kampt, geen gevolg is van de val tijdens de Olympische Spelen.

“Die heeft er natuurlijk geen goed aan gedaan, maar voordien had hij ook al wat last”, klinkt het. “In de eerste wereldbeker die hij deed manifesteerde die pijn zich ook al. Of het te maken heeft met de overgang van de wegfiets naar de mountainbike? We veronderstellen van niet.”

WK en Parijs-Roubaix

Dit jaar staan er normaal gesproken nog twee grote afspraken aangestipt in de agenda van Mathieu van der Poel: het WK in Leuven en natuurlijk Parijs-Roubaix. Gaat de Nederlandse alleskunner hiervoor het WK mountainbike op 29 augustus moeten schrappen? Iedereen weet hoe belangrijk de mountainbike voor hem is, maar het afbreken van zijn stage is natuurlijk geen goed voorteken.

Populair

Laatste nieuws