Vandaag komt Overlegcomité samen: “Het is tijd om de mensen te belonen” Royalty
Royalty

Vandaag komt Overlegcomité samen: “Het is tijd om de mensen te belonen”

Vandaag komt Overlegcomité samen: “Het is tijd om de mensen te belonen”

Het Overlegcomité buigt zich vandaag opnieuw over de coronasituatie. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden op Radio 1 wil niet te veel weggeven, maar ze pleit wel duidelijk voor versoepelingen.

“Het is tijd om mensen te belonen voor de keuze die ze gemaakt hebben voor vaccinatie”, zei Verlinden in 'De Ochtend’. “Wat mij betreft kunnen we enkel nog maatregelen houden die nog écht nodig zijn, bijvoorbeeld waar grote groepen mensen samenkomen en er nog mensen zich bevinden die niet gevaccineerd zijn. Ook bij reizen zien we nog altijd bewegingen van de import van virus.”

Covid Safe Ticket

CD&V, de partij van Verlinden, is alvast voorstander om het Covid Safe Ticket uit te breiden naar kleinere evenementen, zoals trouwpartijen. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken heeft deze regering steeds besloten om zo weinig mogelijk pasjes in te voeren. “Langs de andere kant zien we wel dat het invoeren van dat corona Safe Ticket een aantal dingen mogelijk maakt.”

“We zien weer voetbalwedstrijden en grotere evenementen waar mensen dat Covid Safe Ticket gebruiken en daarna geen afstand meer moeten houden. Zo kunnen we onze activiteiten weer beleven zoals we dat graag doen. Wat mij betreft kan die drempel van 1.500 dus naar beneden, zodat er kleinere activiteiten kunnen plaatsvinden op een veilige manier.”

Populair

Laatste nieuws