Bezoekster Antwerpse Zoo krijgt 'contactverbod’ met aap: “We hopen dat ze het begrijpt” Royalty
Royalty

Bezoekster Antwerpse Zoo krijgt 'contactverbod’ met aap: “We hopen dat ze het begrijpt”

Bezoekster Antwerpse Zoo krijgt 'contactverbod’ met aap: “We hopen dat ze het begrijpt”

Adie Timmermans, een abonnee van de Zoo van Antwerpen, heeft een contactverbod met een chimpansee aan haar been. De reden? Adie zou Chita te veel aandacht geven wanneer ze op bezoek komt. De 38-jarige mensaap zou Adie ook herkennen.

Adie kreeg dan ook een brief van de Zoo van Antwerpen, waarin haar wordt verzocht geen contact meer te zoeken met haar favoriete chimpansee. ”Uiteraard zijn we blij wanneer onze bezoekers zich zo betrokken voelen met de dieren, maar het dierenwelzijn komt hier op de eerste plaats", zegt curator Sarah Lafaut van de Antwerpse dierentuin op Radio 2.

Buitenbeentje

"Chita is 30 jaar geleden naar de dierentuin gebracht omdat hij toen een huisdier was en onhandelbaar werd. Hij heeft het chimpanseegedrag aangeleerd bij ons, maar de interesse in de mens is wel gebleven", legt Lafaut uit. "We behoeden Chita er al jaren voor dat hij niet te veel contact zoekt met de bezoekers en zich vooral richt op zijn soortgenoten. Anders wordt hij een buitenbeentje in zijn groep.”

Welzijn van Chita

Adie Timmermans mag de zoo uiteraard nog binnen, maar ze wordt wel uitdrukkelijk gevraagd niet meer te lang bij de chimpansees te blijven staan. "Wanneer de bezoekster langs de mensapen komt, dan mag ze even snel kijken, maar daarna kan ze beter doorwandelen. We hopen dat ze dat begrijpt, want voor het welzijn van Chita is het belangrijk dat het contact mindert”, besluit Lafaut.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws