Marc Coucke ziet het somber in: “We gaan deze strijd verliezen” Buitenland
Buitenland

Marc Coucke ziet het somber in: “We gaan deze strijd verliezen”

Marc Coucke ziet het somber in: “We gaan deze strijd verliezen”

Marc Coucke maakt zich zorgen om de toestand waarin de wereld zit bevindt. Dat maakt hij wel heel duidelijk in een gesprek met de Gazet van Antwerpen.

“Ik denk dat we dat allemaal moeten doen”, zegt Marc. “Alles rond ecologie moet weggehaald worden van de politiek. We moeten allemaal groen zijn, in alles wat we doen. Of je nu op de PVDA stemt, of op het Vlaams Belang, je moet in feite even groen zijn. Tegenwoordig wordt dat allemaal gemengd en dan wordt het een vieze discussie.”

“Op globaal vlak zijn we met veel te veel”, merkt de eigenaar van voetbalclub Anderlecht op. “Dat helpt de wereld om zeep. De strijd tegen kanker gaan we winnen, maar de strijd tegen beestjes, virussen en bacteriën gaan we verliezen, omdat we te dicht op elkaar leven.”

"Nu dragen wij de verantwoordelijkheid over de aarde"

Onlangs nog kocht Marc een dinosaurusskelet voor één miljoen euro. “Ik vind het ongelooflijk dat zo’n beest 153 miljoen jaar geleden rondliep in wat nu Amerika is”, klinkt het. “De mens bestond nog niet, de Rocky Mountains evenmin, maar die diplodocus van dertien meter lang en zes meter hoog probeerde de vleesetende dino’s met hun grote koppen weg te jagen."

"Die beesten bestaan niet meer en nu dragen wij de verantwoordelijkheid over de aarde. Maar ooit komt er een dag dat wij ook niet meer zullen bestaan”, besluit hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws