“Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs" Buitenland
Buitenland

“Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs"

“Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs"

Britse onderwijsexpert, professor Dylan Wiliam (65), was onderwijsadviseur voor Britse premier Tony Blair. In een interview met De Morgen liet hij zijn licht schijnen over het onderwijs na corona en de rol van de leerkracht.

Wiliam werd bekend omdat hij oude mythes in het onderwijs ontkrachtte. Zo toonde hij aan dat de punten van leerlingen niet het volledige verhaal vertellen. Hij waarschuwt leerkrachten ook dat testen aan het begin van deze periode, om te zien wat leerlingen nog weten, weinig nut heeft.

“Leerkrachten zullen denken dat de leerlingen veel vergeten zijn maar de kennis is er nog steeds. Je moet dit enkel reactiveren met een snelle herziening.”

Louter voor het geld

Volgens Wiliam moeten leerkrachten beter vergoed worden voor het werk dat ze doen. “Ik geloof zelf in de OESO-aanpak om alle leerkrachten meer te betalen. Betaal leerkrachten evenveel als ingenieurs. Betaal ze ook niet meer dan dat, want dan krijg je weer mensen die het louter voor het geld gaan doen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws