Gratis laptop van Ben Weyts kost 500 euro Royalty
Royalty

Gratis laptop van Ben Weyts kost 500 euro

Gratis laptop van Ben Weyts kost 500 euro

Vorig jaar lanceerde Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) naar aanleiding van de coronacrisis het plan om elk kind op een Vlaamse school gratis een laptop te geven. Nu blijkt dat gratis soms een fors prijskaartje heeft.

Weyts trok 375 miljoen euro uit voor het project dat de naam “Digisprong” kreeg. Uit een onderzoek van Het Nieuwsblad blijkt dat er in veel scholen moeten worden bijbetaald voor die laptop. Andere scholen rekenen dan weer niets aan.

Het Nieuwsblad keek naar het verschil tussen twee Mechelse scholen als voorbeeld. In de middelbare school Colomaplus is de laptop gratis en betalen de leerlingen 14 euro per jaar voor een verzekering en onderhoud. In het Scheppersinstituut, ook een Mechelse middelbare school, betalen leerlingen 310 euro wanneer ze de laptop kopen of 410 euro wanneer ze die over 46 maanden “huurkopen”.

In de ene school 14 euro in de andere 410 euro

Scholen mogen zelf het beleid achter het aanschaffen van de laptops bepalen. Daardoor hebben sommige scholen gekozen om duurdere laptops aan te kopen dan het door minister Weyts voorziene budget van 510 euro. De meerkost wordt door de scholen dan doorgerekend naar de leerlingen en hun ouders.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws