Steven Van Gucht waarschuwt: “Dit valt te verwachten wanneer de scholen weer opengaan” Royalty
Royalty

Steven Van Gucht waarschuwt: “Dit valt te verwachten wanneer de scholen weer opengaan”

Steven Van Gucht waarschuwt: “Dit valt te verwachten wanneer de scholen weer opengaan”

Dankzij de vlot lopende vaccinatiecampagne swingen de coronacijfers in Vlaanderen voorlopig niet de pan uit, zoals sommige modellen hadden voorspeld. Toch houdt Steven Van Gucht zijn hart vast voor de start van het schooljaar, zeker nu mondmaskers niet meer verplicht zijn.

“Er zijn voor- en nadelen aan die versoepelde regels”, zegt Van Gucht in het Laatste Nieuws. “Het grote voordeel is natuurlijk dat er weer betere communicatie en mimiek mogelijk zal zijn tussen leerlingen én met de leerkracht. Maar mits enkele voorzorgen zouden de nadelen kunnen meevallen.”

Speeltuin van het coronavirus

Volgens de viroloog van Sciensano is verluchting hét belangrijkste punt waar de scholen rekening mee dienen te houden. “Door een ganse dag hetzelfde klaslokaal te delen met één of twee besmette kinderen - terwijl dat niet goed verlucht wordt en de CO2-concentratie oploopt - kan het virus zich natuurlijk wél verspreiden”, aldus Van Gucht. “Ook omdat heel veel kinderen nog altijd niet besmet zijn geweest. Dat blijft een speeltuin van het coronavirus.”

“We moeten er dus niet van schrikken dat er nog veel besmettingen kunnen opduiken bij die leeftijdsgroep en dat er geregeld klassen gesloten zullen moeten worden”, zegt Van Gucht. “Hopelijk zo weinig mogelijk, maar ergens valt dat wel te verwachten zolang er geen immuniteit is bij de meeste kinderen.”

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Populair

Laatste nieuws